vineri, 26 aprilie 2013

Orez prajit in stil chinezesc



Probabil nici un chinez nu si-ar da seama ca mancarea asta are legatura cu China, dar pentru orice european care a mancat o data "la chinezi" e clar ca cea de fata este o mancare chinezeasca!

ingrediente:
- 1 cana orez
- 1 cana mazare
- 2 fire ceapa verde
- 1/2 ardei gras rosu
- o bucata de ghimbir cam de 1 cm lungime
- 1 morcov
- 4 felii subtiri de sunca cruda afumata
- ulei pentru prajit
- 2 oua
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita amestec chinezesc "5 condimente"
metoda:
- se fierbe orezul; se lasa la racit cateva ore (sau de azi pe maine);
- se aranjeaza fasiile de sunca intr-o tava pe hartie de copt; se coace la foc mediu pana se rumeneste; se lasa la racit, apoi se sfarma in bucati feliile crocante;
- se toaca ceapa verde si ghimbirul; ardeiul si morcovul se taie fasii subtiri; se fierbe mazarea;
- se incinge wok-ul; se toarna o lingura de ulei; cand s-a incins se adauga ceapa verde, ghimbirul, morcovul si ardeiul; se prajesc la foc iute, amestecand mereu, 2-3 minute;
- se adauga mazarea si orezul rece; se amesteca, se face loc liber in mijlocul tigaii si se toarna ouale batute usor; se lasa pe foc neatinse cateva secunde, apoi se amesteca totul; la sfarsit se adauga bucatile de sunca, sosul de soia si amestecul de condimente.


Pofta buna!

Nici macar sursa retetei nu-i mai chinezeasca decat mine...

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...